Klasszikus antik cserépkályha pucolása

Ha már így kifüstöl a kályha, akkor már nemcsak érdemes, de kötelező kitakarítani. Rengeteg olyan égéstermék jut a levegőbe ilyenkor, ami nem kellemes élettani hatásait tekintve. A kályhát kitakarítottuk, a csövet, és a kéményt kipucoltuk.

Sárga török-mintás cserépkályha bontás, és tárolás

Lebontásra ítélték ezt a körülbelül 50-60éves zalai csempéből készült cserépkályhát, amelyet szakszerűen szétszedtünk, és lecsomagoltunk. A cserépkályha jó állapotú, még a rács, és a tűzajtó is szép. Megvásárolható, vagy ingyen adom, amennyiben tőlem rendeli meg ennek a cserépkályhának a beépítését.

Antik cserépkályha javítás

Igen régi, de nagyon szép 100éves cserépkályhát javítottunk. A repedt részeket elrejtettük a kályha hátuljában, újrafugáztuk, már szépen szelel, minden része az egykori kályha, csak a törött, és beomlott samot téglát cseréltük a belsejében. Tökéletesen működik.

Fehér Romhányi cserépkályha újraépítés

A régi cserépkályha már nem szelelt jól, ezért a pucolás helyett az újrarakást javasoltuk, mivele a kályha már kissé összeroskadt, több helyen füstölt, és eresztette a meleget, nem lehetett rendesen lezárni az égést. Ilyen lett a végén.

Sötétkék zalai cserépkályha felújítás, újrarakás

Most találkoztam harmadszor ezzel a típussal, viszonylag keveset gyártottak belőle, a stílusban exkluzívnak számít majdnem fekete, bizonyos megvilágításban sötétkék színű cserépkályha csempéjével. Gondos fólia-takarás után a kályhát visszabontottuk, új bélést kapott, és megszűnt a kályha szelelése.

Antik Héra gázfűtéses cserépkályha felújítás, és tisztítás

Ezt a gyönyörű antik cserépkályhát a 60-as években kötötték be a gáz-körbe, a Héra fűtőegység elég viharvert volt, így azt eltávolítottuk, darabokra szedtük, és újból összeraktuk, immár tisztán kipucolva. A kályhát is teljesen le kellett szedni, de a látvány önmagáért beszél.

Sárgászöld Zsolnay cserépkályha bontás, és tárolás

Lebontásra ítélték ezt a 110éves Zsolnay csempéből készült cserépkályhát, amelyet szakszerűen szétszedtünk, és lecsomagoltunk. A cserépkályha jó állapotú, még a rács, és a tűzajtó is szép. A tulajdonos szeretné az új házában felépíteni, amennyiben megfelelően fel tudjuk építeni. Rajtunk nem múlik, maximum a környezeti feltételektől. Nagyon szép hibátlan darab.

40 éves Héra cserépkályha átépítése

40 éve készült ez a cserépkályha, azóta is gázzal fűtenek vele. A Héra fűtőegység elég viharvert volt, így azt eltávolítottuk, darabokra szedtük, és újból összeraktuk, és a cserépkályhát is teljesen le kellett szedni. A kétnapos munka kicsit elhúzódott, mert a gázégő egy részét cserélni kellett. Holnap érkezik a gázszerelő, és fel lehet fűteni szép lassan, fokozatosan.

Bontott cserépkályha építés golyós csempéből

A kiváló állapotú golyós csempét a raktárunkból választotta a megrendelő. Új ajtót, és tűzteret kapott, a kályha bontott csempéből készült. Ez a fajta nagy tűzállóságáról, és alacsony karbantartási intervallumáról ismert, magyar gyártótól. A fénye gyönyörű, és impozáns, jó választás.

Romhányi lóherés cserépkályha bontott csempéből

Ez a megoldás két szobát képes felfűteni a hideg napokon. Úr tűztérrel, és belsővel, valamint az eredetihez képest jóval nagyobb, és könnyebben fűthető kovácsoltvas tűzkapuval építettük fel ezt a cserépkályhát bontott csempéből. A megrendelő ezzel kezdte a ház felújítását. A falat bontani kellett, a kéményhez tökéletesen illesztettük az új kályhát. Ára kedvezményes volt, 3 nap alatt készült el.

Antik múlt század eleji kék cserépkályha felújítás

Ezt a cserépkályhát a betonpadlóig le kellett bontani, mert legalább 30 éve nem volt takarítva. A bontás után a csempéket letakarítottuk, majd újra építettüka  kályhát az eredeti állapotban most 20 évig nem kell hozzányúlni. Ezt a kályhát még én is megvettem volna magamnak, olyan jó állapotban volt. További képekért kattints.

Zalai csempéből cserépkályha építés

A cserépkályha hibátlan állapotban volt, amikor elbontottuk annak ellenére, hogy a tulajdonos szerint még csak egyszer 20 éve volt átrakva. Új helyén az eredeti ajtókkal került felépítésre. Mivel a szélcsatorna úgy tűnik kiválóan volt kialakítva, így azt rekonstruáltam modern anyagok felhasználásával.

Zöldmázas nagyméretű cserépkályha javítás

A cserépkályha kívülről nagyon jó állapotban volt, de a tulajdonos panaszkodott, hogy nem fűti át rendesen a kályhát, csak a második begyújtásnál lehet érezni. Ez arra utalhat, hogy a cserépkályha már le van kátrányosodva. Igazunk lett, a kályha megbontásakor kiderült, hogy a kémény felé nem, viszont a kályha keresztmetszetében le van rakódva.

Cső cserépkályha bontás, csomagolás, áthelyezés

A gyönyörű fehér cserépkályhát a tulajdonos egy hirdetésben lelte fel. A vevő még az eredeti állapotban megtekintette, és egyből beleszeretett. Lebontottuk, dobozoltuk, és szakszerűen elszállítottuk új otthonába, ahol elkezdtük felépíteni. Dokumentáció a cikkben fotografálva.

1. oldal / 2

Céginfo

Óhegyi József Ákos e.v
cserépkályhás mester

Budapesten, és Pest-megyében cserépkályhával kapcsolatban állok szíves rendelkezésére.

Tel.: +36304183292

Web: www.ohegyi-cserepkalyhas.hu

 

 

Vállalási körzet

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten, illetve az agglomerációban, és egész Pest-megyében. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Munka vállalás - Budán

Budapest I. kerület - Várnegyed, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán
Budapest II. kerület - Pasarét, Ady-liget, Hidegkút, Pesthidegkút, Budaliget, Rózsadomb
Budapest III. kerület - Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Kaszásdűlő, Aquincum, Római part
Budapest XI. kerület - Kelenföld, Gellérthegy, Újbuda, Szentimreváros, Őrmező, Albertfalva, Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos
Budapest XII. kerület - Svábhegy, Pesthidegkút, Zugliget, Hűvösvölgy
Budapest XXII. kerület - Budafok, Budatétény, Nagytétény, Rózsavölgy

Munka vállalás - Pest megyében

Gödöllő, Budakalász, Budaörs, Csomád, Csömör, Dunakeszi, Ecser, Fót, Göd,  Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Maglód, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Pomáz, Szentendre, Szilasliget, Veresegyház, Érd, Törökbálint, Üllő, Vecsés, Cegléd, Solymár, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Dobogókő, Szentkereszt, stb...

Ha olyan Pest-megyei településen van szüksége cserépkályhásra, ami nincs a listában, hívjon, egyeztetünk! Tel.: 06304183292

Munka vállalás - Pesten

Budapest IV. kerület - Újpest, Káposztásmegyer
Budapest V. kerület - Belváros-Lipotváros
Budapest VI. kerület - Terézváros
Budapest VII. kerület - Erzsébetváros
Budapest VIII. kerület - Józsefváros
Budapest IX. kerület - Ferencváros
Budapest X. kerület - Kőbánya
Budapest XIII. kerület - Angyalföld, Lipótváros
Budapest XIV. kerület - Zugló
Budapest XV. kerület - Újpalota, Rákospalota
Budapest XVI. kerület - Sashalom, Cinkota, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld
Budapest XVII. kerület - Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert
Budapest XVIII. kerület - Pestszentlőrinc, Pestimre
Budapest XIX. kerület - Kispest, Wekerle-telep
Budapest XX. kerület - Pesterzsébet
Budapest XXI. kerület - Csepel
Budapest XXIII. kerület - Soroksár

© 2023 Óhegyi József cserépkályhás